18 Ocak 2013 Cuma

SABIR...

                                                                                 
İçinde ne çok şey barındırıyor ''SABIR'' kelimesi. Bazen tükendiğini hissedersin, ''yeter artık'' dersin ama sonra, ''az kaldı'' deyip kendini avutur ve her gün daha güçlü olmaya çalışırsın ve artık    
-mış gibi yapmaya başlarsın.
Aslına bakarsan söyleyecek çok sözün, haykıracak çok nefesin vardır ama susarsın. Susarsın ve sabredersin.

Bir şeyi çok istersin. Onu elde etmek için çok beklersin, çok sabredersin. Aslında bi gerçek var ki az yada çok, zor yada kolay bu hayatta pek çok şey için beklersin. Eyvallah. Bekleriz..
Herşeye sabreder insan. Ama insanın boğazına beton gibi kelimeler çöktüğü zaman insan ne kadar sabredebilir ki. Mecbur susmalar, çaresiz kalmalar, sadece yastığının arkadaş olduğu gözyaşların...
Sabır!!!
Nereye kadar, ne için bu sabır? Hiç tükenmez mi bu sabır dedikleri şey. ''Yeter artık'' deyip gitmeler olmaz mı hiç? Susmaya dayanabildiğin yere kadar, aşkının sabır sınavı karşısında ne kadar başarılı olduğunu görene kadar, istediğin arabayı alana kadar, istediğin okulu kazanıncaya kadar, beklediğin sözleri duyuncaya kadar tükenmez mi bu sabır?
Hayır. Tükenmez...
Derler ya taş olsa çatlar derler diye. Olmaz ki, dayanmaz yürek. Sabrın sonunun selamet olduğu konusunda birçoğumuz hemfikir olabiliriz ama bu kadar da denenmez ki insan.
Yine bekleyelim, yine hayal kuralım, yine özleyelim olmazsa yine ağlayalım, çaresiz kalalım ama sabır dönmesin bize sırtını.
Terkedişlere meydan vermesin, yeni yeni hayal kırıklıklarımız olmasın, yine aksın gözyaşlarımız ama sonunda zafer bizim olduğu için mutluluktan ağlayalım.
Ve yine sabır diyelim. SABIR!!!

12 yorum:

  1. Melekçim ...Sabrın tükendiği noktada sende tükenebilirsin..Dilerim ki mutluluktan ağla sabrının sonu selamet olsun ama..Bu kadar kelimeleri yazdıran her kimse yada her ne olaysa..Sabır kelimesini içten yazacak kadar gelmişse duyguların dile..
    Seni yorması muhtemel bir durumdur bu.. Madem öyle birilerinin sana gelmesini bekleme sen git..Aşk ve sevgide gurur olmaz bak beni dinle..Duygularına karşılık bulamadığını düşünürsen yada bu belirsizlik uzun sürerse o kanayan bir yaraya dönüşüverir..Canını acıtır..Kesip atmak yapılacak en iyi çözümdür.
    Umarım yüzün hep güler senin..Umarım güldürürler..

    YanıtlaSil
  2. ABLACIM YA. NE GÜZEL BENİMLE BİR ABLA GİBİ KONUŞUYORSUN. HİÇ OLMAYAN ABLAM GİBİ...
    BEN BU ARALAR SADECE SABIR DİYORUM ABLAM SABIR...

    YanıtlaSil
  3. Canım benim..Seni kızım gibi gördüğümü biliyorsun..Yorumlarım farkettimki çok özele kaçıyor..Mail adresimi biliyorsun..Ne zaman istersen konuşuruz Melekçim..Yalnız öncelikle biraz düşüncelerini dinlendir..Yorgun hissediyorum seni..Pırıl pırıl genç bir hanımın üzülmesini uzaktan seyredemem..Biraz dinlenmeni istiyorum senden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim annem olmak için çooook gençsin ablacım :)
      nasıl dinleneceğm ki ablam?

      Sil
    2. :):) Tatlım benim...Nasıl mı dinleneceksin...
      Seni üzen şeylerden uzak durarak..
      gözlerinden öptüm seni..

      Sil
    3. yapmaya çalışacağım ablacım....

      Sil
  4. Çok iyi anlıyorum bu durumu. Özellikle geçen yıl bu aralar aynı duygular içindeysim. Tükenecek zaman tekrar denemek, yastığın bana karanlıkta arkadaş olması...
    Bazende canına tak edince keşke biraz daha sabretseydim demek yerine her zaman sabredmek en iyisi. Bazen sonu mutlu bitiyor ama benim genellikle acı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşaallah herkesin sabrının sonu güzel biter sabrettiğine değer. ama senimki de inşaallah bundan sonra güzel olur :)

      Sil
  5. elbette sabır.
    hayatın gereğini yaparak ama sonuç beklemeden.
    istediğimiz bugün olmazsa yarın olur ki.
    nasıl olsa olur.
    hayal umut da yeter ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabretmeye sözüm yok da şu beklemek olmasa deep :(
      ama da umut bize arkadaş :)

      Sil
  6. Sabır.. Ve susmak.. çok benziyor. Hatta aynılar.

    YanıtlaSil