20 Kasım 2012 Salı

ÖZGÜR OLAMAYIŞLARIMIZ...


Yaşamın, geleceğin dışardaki insanlara bağlı değil, öyle mi?
Ama yine de, sana değer vermelerini sağlayacak şeylere az çok uyma ihtiyacı hissediyorsun.
Hayal kırıklığı yaratmaktan ve reddedilmekten çekiniyorsun.
Bu nedenle gerçekten hissettiklerini ifade etme izni vermiyorsun kendine, isteklerine göre davranmaya da izin vermiyorsun.
Başkalarının beklentilerine uyum sağlamak için çabalıyorsun. Ve bu senin kendi insiyatifin. Kimse bunu senden istemiyor.
Evet ne var ki bu bir tercih değil. Kendi kendine ''bugün benden bekleneni yapacağım demiyorsun.'' Bilinçdışı bir şekilde kendini bunu yapmaya mecbur hissediyorsun.
Yoksa seni sevmeyeceklerini, artık seni istemeyeceklerini sanıyorsun. Dolayısıyla farkına bile varmadan kendini kısıtlamalarla sıkıyorsun.
Yaşamın fazlasıyla kısıtlanmış oluyor ve sonunda kendini özgür hissetmiyorsun. Ve başklarına öfkeleniyorsun.
Başkalarını hayal kırıklığına uğratmayacak şekilde davranmaya mecbur kalındığında, bize karşı olan beklentilerine belli bir şekilde cevap vermek için ya da onların adetlerine saygı göstermek için böyle davranıldığında...
Evet, düşün ki bu bazı kişileri bize karşı çok talepkar olmaya yöneltiyor, sanki onların isteklerine boyun eğmek bizim görevimizmiş gibi hissediyorlar. Bu belli bir süre sonra onlara tamamen doğal geliyor. 
Bu sonuca sebep tamamen bizim davranışlarımız.
Özgürlük bizim içimizdedir. İçimizden gelmelidir. Sana dışardan verilmesini bekleme!!!


6 yorum:

  1. İçinde olduğum durum yaşadıklarım bu kadar güzel anlatılırdı canım.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. canım benim ya sende mi benim gibisin. ama hep bizden kaynaklanmıyor mu? Biz kendimizi böyle yıpratıyoruz ve karşılık göremeyince yine biz üzülüyoruz.

    YanıtlaSil
  3. İçimden geldiği gibi yaşamayı öğrenmişim sanırım :))

    YanıtlaSil
  4. kalemini yine konuşturmussun eline yüreğine sağlık canım bi de unutma ya göründüğün gibi ol ya da oldugun gibi görün. başkalarını umursamamaya çalış. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. pire kızı; ne güzel canım ya keşke herkes senin gibi yapabilse...

    YanıtlaSil
  6. kar tanesi; ''ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol''Hz. Mevlana'nın şehrinde yaşayıp da bu sözü hiç unuturmuyum canım. ama başkalarını umursamamak konusuna gelince o benim için biraz sıkıntılı oluyor işte. ama bunu bi gün mutlaka yapacağım :)

    YanıtlaSil