25 Aralık 2013 Çarşamba

YAZIK DİYORUZ SADECE YAZIK...


Televizyon kanallarını gezerken Ebru Gündeş'in konuşmasına denk geldim. Stüdyo alkıştan yıkılıyor. Mağdur ama mağrur Ebru Gündeş gözyaşlarını siliyor. Ebru Gündeş, Acun'a ''Senin kocaman yüreğin var'' diyor. Bu defa alkışlar daha bi şiddetli oluyor. Acun, Ebru Gündeş'e ''Biz senin yanındayız, bu günler geçecek'' diyor. Alkışlar susmak bilmiyor. Tüm Türkiye tek yürek olmuş!!! Acun ile Ebru'nun göz yaşartan dayanışmasını izliyor.Sonra programda şarkılar söylenmeye devam ediyor. Yarışmacıların hayalleri o yarışmayı kazanıp oradaki starlar!!! gibi olmak. Jürinin onları beğenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Şarkılar bitince yine alkışlar kopuyor. Ebru Gündeş alkışlanırken ''Eyvallah'' hareketi yapıyor, yani ''Sizler kocamın suçsuzluğunu onayladınız sağolun'' anlamında teşekkür ediyor. Aslında onu öyle alkışlayanların büyük bir çoğunluğu onun yaşadığı ultra lüks hayatı yaşamak isteyen seyirciler. Program bitiyor. Elenen yarışmacılar var. Sms oylamasında rakibinden daha az oy aldığı için eleniyorlar. Seyirciler üzgün. Ceplerinden birkaç kuruş vermeyip daha az oy alan yarışmacıya üzülüyorlar. Program bitiyor. 

Aynı günün gazetesinde küçük bir haber, ''Konya'da kırk günlük bir bebek soğuktan donarak öldü'' Bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmaya çalışmışlar. Anne gece bebeğini emzirmeye kalkmış ama çocuğunu hareketsiz görünce çığlıklar atmış. Komşular yetişmiş çığlıklara. ''Çok fakirlerdi, odun bulabilseler yakarlardı'' diyor komşuları. Zatürreden ölmüş minik bebek. O programların bir günlük sms parası o bebeğin bir ömürlük odun parası. Konya da 40 günlük bir bebeğin cenaze namazı kılındı. Küçücük bedeni artık toprak altında.

Kendimden utandım. Halimizden utandım. Lüks içinde yaşayıp da başına kötü birşey gelen birini gördüğümüzde hemen yanında oluyoruz.(şuçlu veya suçsuz orasını bilemem mahkeme karar verecek) Gazeteler çarşaf çarşaf haberlerini yayınlıyorlar. Ama minicik 40 günlük bir bebek parasızlıktan, soğuktan öldüğünün haberi gazetenin bir köşesinde o bebek kadar minik bir yer kaplayabiliyor ancak. O küçük haberi okuduğumuzda da yazık diyoruz sadece yazık.!!! 

22 yorum:

  1. Bu ülkede 3.sayfalar 2. sayfalardan daha az okunuyor ve rağbet görüyor.
    Ölüm ucuz, lüks pahalı oluyor neticede.

    YanıtlaSil
  2. Kalemine sağlık diyorum canım!
    Veee müsadenle yazını facebook profilimde paylaşıyorum!
    Süper yaaa! Helal olsun..
    Sabahtan beri ofiste aynı şeyi tartışıyoruz. Senin bu yazın nokta oldu bence!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım
      Tabiki ne izni aşkolsun

      Sil
    2. ah canım keşke keşke gözlerimize inen - indirilen şu perdelerin arkasını görebilsek..

      Sil
  3. Yüreğine sağlık,
    Aynı şekilde ölen şehitlerimiz var medyada onlardan bahsedilmiyor, varsa yoksa ebru gündeşin göz yaşları..
    peki ya gerçekler !!
    daha cok şey var yazılması gereken de..
    neyse diyorum..

    YanıtlaSil
  4. O habere yüreğim parçalandı birileri alnının teri olamayan paralar içinde yüzerken kimisi de çocuğunu ısıtacak odun kömür bulamıyor.

    YanıtlaSil
  5. Ben sizi haklı görmüyorum çünkü Ebru Gündeş ve bebeği, kocasının başına gelenlerden sorumlu değildir, Ebru Gündeş, eğer iyi dinlerseniz yaptığı açıklama ile bebeğini korumak istedi. Bunu ancak anne olan bir kadın anlayabilir. Bir koca işten eve geldiğinde karısına, bu gün böyle çaldım, der mi sizce. Ebru kocasının doğru yada yanlış içinde ki durumunu nerden bilsin? Böyle buralarda bir anneyi boyunuzdan büyük cümlelerle zan altında bırakıyorsunuz. Suçlu ile suçsuzu birbirine karıştırıyorsunuz. Sizin gibiler yüzünden hayatın bir anlwmı kalmıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen kusura bakmayın ama insan kocasına bu değirmenin suyu nerden geliyor diye sorar.
      Maaşım 1000 tl iken eve 1200 tl ile gidersem benim annem bana sorar bu 200 tl nerden çıktı diye.
      Ayrıca evet annelik çok kutsal ve bebeğini korumak istediğini hepimiz biliyorum ve o konuda arkasındayız ama eşinin suçlu olduğunu da kabul etmeli..
      Eşinin pisliği elbette o masum meleğe gölge düşüremez!!!

      Sil
    2. Siz benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız yada ben anlatamamışım ben ebru Gündeş e söz söylemiyorum bu medyaya söylüyorum şöhret olan parası olan insanların olaylarını çarşaf çarşaf yayınlarken açlıktan ölen bebekleri madenlerde yitip giden canları hiç göstermeyen medyayı diyorum
      Siz madenlerde sadece o televizyonlarda söyledikleri kadar mı ölen işçi var zannediyorsunuz hiç de öyle değil sayıları o kadar çok ki sadece örtbas ediliyor çünkü çalışanın sesi çok çıkamıyor

      Sil
    3. Ve keşke adsız olarak yorumunuzu yazacağınıza isminizle yazsaydınız

      Sil
  6. Ey benim güzel ülkem..
    Ne kadar tuhaf iki örnek değil mi..
    Hele o soğuktan sonan bebek. Ah ki ne ah tam o sırada yemek yiyordum , birden biri sanki boğazladı beni. Sanırım vicdanımdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdanımızın hala direnmesine sevinmeliyiz tolga

      Sil
  7. üff evet işte ünlüleri görüyoruz ünsüzler gözümüze çarpmıyor.

    gündeşin eşi de suçludur herhalde yaa.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef görmüyoruz ya da görmezlikten geliyoruz :(
      Benim gözümde suçlu ama asıl buna karar verecek olan yargı

      Sil
  8. sadece burada değil, maalesef genel olarak 'haber değeri' denen şey 'maliyetle' doğru orantılı oluyor.. yani 'esnaf ahmet' haber değeri teşkil etmezken 'popstar ahmet' manşetlere konu olur..
    kişisel olarak vicdanlarımızdan cılız sesler duysak bile ülke vicdanımız öldüğü için, bu durumun değişmesi zor.. çok zor..

    YanıtlaSil
  9. Meleğim yaa kıyamam o küçücük yavruya :( Geçen gün bende gördüm İstanbulda 5 yaşında çocuk donmaktan son anda kurtarılmış hem aç hem susuz hemde soğuktan kaskatı olmuş yazık. Adsız olan yoruma da ayrıca gıcık oldum senin yazını çok çarpıttı hıh !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bir olayın haber değeri taşıması maliyetle doğru orantılı olmuş günümüzde :(
      Adsız yoruma gelince herkes aynı fikirde olmak zorunda değil onaylamasak da düşüncesine saygı duyuyorum bakış açısı farkı

      Sil