12 Şubat 2015 Perşembe

KURSTAYIM.... :)


Hu huuuuu ben geldim :)
Atarlı, sinirli, kaşlarım çatık vaziyette geçen günleri geride bıraktım. Yani herhalde, galiba, sanırsam :)
Bundan önceki yazımı çok kötü bir haleti ruhiye ile yazmıştım. Sanki göğüs kafesime bişey oturmuş ve kalkmıyordu. Nefesi bile zor alıyordum. Neyse o durumlar geçti inşaallah. :)
Uzuun zamandır gitmek istediğim ama önceki iş yerimdeki tempodan ve çalışma saatlerinden dolayı bi türlü gidemediğim iki kurs vardı. Biri kaligrafi diğeri ise hüsn-ü hat. İlk önce kaligrafi kursuna kaydoldum. Hat kursuna inşaallah kaligrafiyi biraz ilerlettikten sonra gitmeyi planlıyorum. Sonuçta kaligrafi ile hüsn-ü hatt'tın zorluk derecesi kıyaslanamaz. Yani En azından kaligrafide harfler latince :)
Kurs bu hafta başladı. Pazartersi ve salı akşamları akşam 6'dan 9'a kadar. 3 saatlik kurs sanki yarım saat gibi geldi bana. :) Kurstaki grup çok güzel. En küçüğü üniversite birinci sınıf olan ve 65 yaş aralığında değişen bir grup. Çok güzel insanlarla tanıştım. Bu iş temposundan sonra valla ilaç gibi geldi bana. :) 
Hocamıza gelirsek. Hocamız çok başarılı bir Hüsn-ü Hat sanatçısı. Üniversitede güzel sanatlar okumuş. Kurstaki kaligrafi ve hat derslerini hep hocamız veriyor. Yaşı daha çok genç ama ben çalışmalarına bayıldım. Yukardaki fotoda onun bir çalışması. Çalışmasının adı İstanbul'muş.  
Ben sabırsız ve öğrenmeyi çok istediğimden dolayı hemen gittim metal kaligrafi kalemi aldım. Bayağı bir para bayıldım o ayrı :) Ama kalemden mürekkep gelmedi. Hocama facebooktan mesaj attım sağolsun hemen cevap verdi. Çok yardımcı oldu. Sadece ders saatlerinde gösteririm gibi bir düşüncesi yok. Bana çalışmalarımı göstermek için pazartesiyi beklemek istemezsem mesajla gönderebileceğimi söyledi. Valla ben hocama bayıldım. :)
İşte öyle. Şimdi ne zaman bir boşluk bulursam yazı işine çalışıyorum. :)
Benden bu kadar. Ben biraz daha çalışayım :)

5 yorum:

  1. Ooo.. Ne güzel.
    Ben üşeniyorum işte böyle gitmelere falan... napsak ki benim bu halleri. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başka şey olsa üşenirim belki akşam gitmeye ama inan buna hiiiç üşenmiyorum. dün annemlere de dedim keşke her akşam olsa da gitsem :) bence seninde gitmeyi çook istediğin bi branş olursa sende hiç üşenmezsin ;)

      Sil
  2. ne güzel. sona fotosunu çek koy bize göster olur muuuu amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz öğreniyim farklı bişeyler yazayım da kolayım tabiki deep :) ama daha birinci sınıf çocuğu gibiyim harflerin kaligrafik anotomilerini tam çıkarabilmek için sürekli alfabeyi yazıyoruz :)

      Sil