19 Mayıs 2014 Pazartesi

SADECE RÜYALARINDA...


Olmuyor işte olmuyor. Düşünmemeyi başaramıyorum. Madenci kardeşlerimin arkasında bıraktıklarını düşünmeden edemiyorum. 

Tamam bir sürü yardım yapılıyor ve yapılacak. Okul hayatları boyunca devlet garantisi var ama kim dolduracak onların sol yanlarındaki boşluğu?

Tabi ki hiç kimse. 

Kiminin oğlu, kiminin kardeşi, kiminin abisi, kiminin eşi, kiminin de babası... O insanların bir kanatları kırıldı şimdi. En çok da babasını kaybeden çocukların... Bir sürü yetim kaldı.  

Madende hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 27 olduğunu biliyor muydunuz. Bu ne demek biliyor musunuz.Bu demek oluyor ki arkada kalan bir sürü ufacık çocuk. Kimi daha anne karnında...

Ben iki sene oldu babamı kaybedeli. Daha toparlayamadım. Daha dün oturdum ağladım. O çocukları gördükçe daha çok ağladım. Ben araba aldım şimdi. Bizi ailecek çok mutlu etti bu olay. Çünkü bizim daha önce arabamız hiç olmamıştı. Keşke bende babama verebilseydim arabanın anahtarını da gönlünce gidip gelseydi istediği yere. Hastalığı zamanında o kadar zorlanmıştık ki arabanın olmamasından. Keşke babam görebilseydi benim güzel paralar kazandığımı mesleğimde ilerlediğimi. Babamı kaybettiğimde daha iki aylık mühendistim. Keşke babamın cebine gizliden para koyabilseydim. Yada anneme verseydim de o babama verseydi çaktırmadan. Babamı maaşıma aldığım zammı kutlamak için yemeğe götürebilseydim. Ama yok olmadı. Ve olmayacakta. Bunu düşündüğümde boğazımda düğümleniyor hıçkırıklar.

Ben ağlıyorum kendimden, kardeşimdem çok o Soma'da yetim kalan yüzlerce çocuklara. Benim boğazıma düğümlenen hıçkırıklar maalesef onlarında boğazına düğümlenecek. Baba dendiği zaman sol yanları hep acıyacak. 

Belki bazıları zamanından önce büyüyecekler, büyümek zorunda kalacaklar. Küçük kardeşleri üzülmesin diye televizyonda baba ile herhangi birşey olduğu zaman hemen o kanalı değiştirecekler. Belki hep bi gün gelecek zannedecekler babalarını. Babalarının kabrine gittikleri zaman gelmeyeceği gerçeğini anlayacaklar ama sonra yeniden olmayacak bir umut düşecek çocuk kalplerine belki gelir diye. Belki gelecek babaları rüyalarında yanlarına.

Ama sadece rüyalarında...

8 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin, çok üzgünüm..Lütfen toparlanmaya çalış tatlım..

    YanıtlaSil
  2. işler güçler ev keyif iyi mi ama iyisin di mi ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüklerin bi sözü varya; iyi diyelim iyi olsun deep :)

      Sil
  3. arada izin tatil yap yaaa amaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Maalesef tolga :(
      Sen bana demiştin ya hayatında hep iki nokta üst üste ve kapa parantez birlikte olsun diye ama maalesef hep olmuyor be tolga :(

      Sil