24 Eylül 2012 Pazartesi

TEMİZLİK HAREKATI... :)

                       
    Temizlik yapmak... Ama her konuda.  Sadece herhangi biryerleri temizlemek değil. Kalbini, beynini, ruhunu kısacası içini temizlemek. Bence asıl önemli olanı da o.
    Boşaltmak gerek fazlalıkları. Çünkü boş yer kalmayınca yenileri hayatımıza alamıyoruz. Dediğim gibi bu her konuda böyle.
    Beynini boşaltmalı insan. Çok dolu olması pek de işe yaramıyor. Tecrübeyle sabit. :)
    Kalbini boşaltmalı. Haketmeyen insanlara yer vermemeli kalbimizin en güzel yerinden.
    Odasını, evini boşaltmalı gereksiz fazlalık olan ne varsa hepsinden kurtulmalı bence.
    İnsanlar (yakın bir zamana kadar bu kişilere bende dahildim) hayatı çok dolu olunca, etrafalarında bi dolu insan olunca, hep hayatlarına birileri giriyor ve gerçek anlamda hiç çıkan olmuyorsa çok mutlu oluyorlar. Ama bence öyle değil.
   İnsanın hem etrafı, hem kalbi hemde beyni dolu olunca mantıklı düşünemiyor. Mantıklı düşünemeyince de hayatı öylece anlamadan akıp geçiyor.
  Onun için anladım ve karar verdim. Etrafımın çok kalabalık olmasının bi anlamı yok. Gerçek anlamda benim yanımda olanlar ve benimde yanında olacağım insanlar olsun yeter.
   Temizlik yapmaya dün odamdan başladım. :) Bu temizliği hayatımın her alanında yapacağım. :)

(Not: İki gündür yazmamam bu temizlik olayını düşünmem ve uygulamaya geçirmemden kaynaklanıyordu)

10 yorum:

  1. Bende bir programcı olarak bazen kendimi resetleyip format atasım geliyor. :)
    hatta kendimi yeniden kurarken part edition yapıp farklı bölmelere bölsem bir yanım hayat bir yanım ölüm bir yanım mutluluk bir yanım hüzün olsa :))) vs vs..

    Kolay gelsin, top yekun hayat temizliği zordur.

    YanıtlaSil
  2. Kısım kısım yapacağım. bi anda zaten yapamam ama yavaş yavaş yaparak tadını çıkaracağı. ama arada reset atmak gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  3. canım kolaylıklar diliyorumm.. doğru bir karar kesinlikle bende çıkarıyorum yavaş yavaş hayatımdan gereksiz olan ne varsa.. hafiflediğimi hissediyorum =)

    YanıtlaSil
  4. Evet canım doğru dedin..Zihninde işine yaramayanları atmalı insan..gereksiz bir yorgunluk ..Ben bugün zihnimde aslında hiç olmamış birşeyleri attım..İyi de yaptım..Aslında daha önce yapmalıydım ama bgüne kısmetmiş..Hayırlısı olsun artık :):)

    YanıtlaSil
  5. Aynen. Ne yapıyormuşuuuz fazlaları hayatımızdan çıkarıp gereksizlerden kurtuluyormuşuuuuz :)

    YanıtlaSil
  6. durduk yere gereksiz şeylerin hamallığını yapıyoruz ablam yaaa en iyisi atmalı hepsini :)

    YanıtlaSil
  7. bak bu yazdığın çok önemli. hatta, gelişim yazılarında yazıyorum ben de arada. kalp temizliği. kalbi güzel şeylerle doldurmak. ruh temizliği. en çok sanatla oluyor. beyin temizliği, beynimizi silip atmak, yeniden formatlamak. ve beden temizliği. yediklerimiz. sonra çevre temizliği, kullanmadıklarımızı hediye etmek, atmak, bak bunda kural 2 yılmış, 2 yıl ellemediğini, işe yaramayanı, giysi, eşya, kitap ne varsa vermek.
    sonra bir de insan temizliği. olumsuzz insanları temizlemek. ve sonra önce kendinle barışıp sonra insanlarla barışmak, herkesi affetmek ve gerek duymadığın insanları yaşamından çıkarmak.

    iyi temizlikler. nefis bişi bence. hele sonbahara girerken çook uygun.
    :)

    YanıtlaSil
  8. benim ki sonbahar temizliği oldu artık :) ben bu ay doğdum. hatta doğum günüm yarın :) bu temizliği yaparak yeni doğmuş gibi olmayı amaçlıyorum. tamamen fazla olan ne varsa hepsinden arınmış :)

    YanıtlaSil
  9. ne güzeeeel. kutlarııııım. yeni yaşa girmek ne güzel. artık işte de evde de kutlarsınız. çok eğlen gül. çok pasta ye.

    temizlik de kutlarım. iyi denk getirmişsin.
    ne güzel işte yeniden doğuyorsun.
    şanslısıııın.
    :)
    heyooooo.
    :)

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim. bu arada konya ya beklerim :)

    YanıtlaSil