17 Eylül 2012 Pazartesi

ŞİMDİ OKULLU OLDUK TRAFİĞİ DOLDURDUK!!!


     Bu ne kalabalık ya, bu ne trafik. Konya ne zaman bu kadar kalabalık olmuş. Bugün otobüsle 10 dakikada gideceğim yolu yarım saatte gidemedim yaaaaa :( Allah'tan okul açıldı kalabalık olur diye erken çıkmıştım da işe geç kalmadım. Yürüyerek gitsem daha çabuk giderdim yani... Diyebilirsiniz o kalabalık Konya'nın değil. Üniversite öğrencilerinin gelmesinden kaynaklı diyebilirsiniz ama değil. Çünkü benim evimin ve işimin olduğu yer Konya merkezde. Üniversite kampüsleri ise daha şehirdışına doğru. Bu kalabalık trafik Konya halkından kaynaklanıyor. Valla Allah Ankara'da İstanbul'da yaşayanlara sabır versin. O trafik çekilir mi, o kalabalıkta yaşanır mı yaaa :(
     Evet okullar açıldı. Öğrenciler, öğretmenler okula başladı. Benim kardeş sayım fazla olduğu için okula giden sayısı da fazla :) İki üniversite, iki lise ve bi tanede anaokulumuz var. En küçük kardeşim bu sene anaokuluna başladı. Yeni sistemden dolayı erken başladı anaokuluna. Ama bizimki çok memnun okula başlamaktan :) Bendeniz en büyük ablası olaraktan bütün okul işlemleri ile tek tek ilgilendim.Zaten arada 18 yaş fark olunca doğurmak haricinde herşeyini yaptım, yapıyorum ve inşaallah yapmaya da devam edeceğim :)  Geçen hafta alıştırma haftası olduğu için yarım gün gidiyordu okula. Artık tüm gün gidecek. Ama hiç sorun çıkarmadı fıstığım. Çocuğun etrafında sürekli okul muhabbeti olduğu için hep okulla, kitapla, kalemle içiçe çocuk. Ondan dolayı mutlu mutlu okula gidiyor. Belki yeni sistemden şikayetçi olanlar vardır ama biz değiliz valla. Tamam eksikleri var. Çok acele bi şekilde yapıldı. Sistem oturmadan yürürlüğe koydular. Ama bir gerçek var şimdi ki çocuklar daha akıllı. Onun için çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum. Ben de okula erken başladım. Üniversiteye hazırlanma aşamasında da sene kaybım olmadığı içi 17 yaşıma yeni girdiğim sene üniversite 1. sınıftaydım ve hiç bir sorun yaşamadım eğitim hayatım boyunca. Tek sorun hep sınıfın en küçüğü olmamdı bu üniversite de böyle oldu :)
     Uzun lafın kısası; umarım yeni eğitim-öğretim yılı herkes için güzel geçer. Okullu olan herkese iyi dersler. Ha bu arada okul bitip iş hayatı başlamış biri olarak söylüyorum; OKULUN KIYMETİNİ BİLİN!!!

10 yorum:

  1. canımım şindi ben mi yanlış anladım sen Konyada mısın ? SORU BİRRR..
    SORU Kİİİ.. O fotodaki Konya değil sanırım değil mi ? :):)
    Bide ÜÇÇÇ
    ÇOOOOKK TATLISIIINNN .:):):)

    YanıtlaSil
  2. evet abla yanlış anlamadın :) ben konya'dayım. Beklerim Konya'ya. O foto Konya değil. Bu arada fotoyu değiştirdim. :)Konya fotosu koydum. bi de teşekkür ederim.:)

    YanıtlaSil
  3. ihihii kalabalık aile ne güzeel kii:))
    büyük abla olmak da başka bi şi demek ki çok şeker anlatmışsın:))
    okulun kıymeti bugün aklımda tutarım sevgiyle kaal:))

    YanıtlaSil
  4. kalabalık olmak güzel de canım insan yalnız kalmk istediğinde yalnız kalamıyor. :( o açıdan kötü. en büyük olmaya gelince ben hep abla oldum. onun için bi ablam yada abim olmasını isterdim. ama şu da var onlar iyi ki var ve iyi ki benim ailemler:)

    YanıtlaSil
  5. Yalnızlığın ardından mutlaka bişey gelir

    YanıtlaSil
  6. bir erkeğin günlüğü;
    ne demek istediğini anlayamadım???

    YanıtlaSil
  7. hepsi hoş da kardeşinle ilgilenme kısmı çok hoştu.
    şerlok kafeyi bilirsin sanırım.
    iyi yer.
    :)

    YanıtlaSil
  8. evet bikiyorum o kafeyi :) ya deep sen nerden biliyorsun o kafeyi? yoksa konya da mısın sende?

    YanıtlaSil
  9. yok yaaa konyaya gelişlerimde görmüştüm. güzel yer.
    :)

    YanıtlaSil