13 Nisan 2015 Pazartesi

13 MAYIS 2014... SOMA...

13 Mayıs 2014...
Soma'da ki maden kazasında 301 Madencimizi şehit verdik.
Bugün ilk duruşması var. Bu kazada en ufak dahi ihmali, suçu olan kişilerin ve kurumların hakkettiği şekilde cezalandırılmaları tek umudumuz...
Ama... Cezalar gönüllere su serpmeyecek ki... 
Gidenler gitti. İnşallah mekanları cennet olsun... 
Peki ya kalanlar... 
Asıl en zor iş onların... 
Gencecik dul kalan kadınlar, daha doğmadan yetim kalan bebekler, düğününü hayal ederken oğlunu kara toprağa vermek zorunda kalan anneler, ömür boyu babasızlıklarının yükünü omuzlarında taşıyacak çocuklar...
Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun..

6 Nisan 2015 Pazartesi

BAHAR MI GELMİŞ??? AMA BEN ÇOK YORGUNUM YAAA!!!

İşte yine ben. :)
Nedir bu Allah'ım 3 haftadır pazarım falan kalmadı valla. :(
Geçen haftalardaki yoğunluğumu anlatmıştım. Bu hafta sonu da çok yoğundum yaa :(
Arkadaşımın bizde kaldığını söylemiştim. Sabah kalktık annemle kahvaltı hazırladık. Kahvaltıdan sonra bulaşıktı evin toparlanması derken arkadaşımın düğününe zor yetiştim. 
Ama benim bu halim ne olcak bilmem arkadaş çok olunca taktığım altınların sayısını unuttum artık :) Küçük kardeşimde düğüne benimle birlikte gelmek istedi. Bilmem bilir misiniz Konya'daki düğünlerin düğün pilavı meşhurdur. İşte güzel bi düğün pilavımızı yedik. Düğün bitti annemle balkondaki saksılara marul, maydonoz falan ektik. Sonra hadiii akşam yemeğini hazırla. Yemeği hazırla et derken hadiii teyzemler çaya geldi. Onların geleceği önceden belli olduğu için yemeği hazırladıktan sonra bi börek ve kek yaptım. Onların çayıydı, meyvesiydi derken saat gece 1 oldu. Bulaşıkları yıka evi topla yat derken saat 2 buçuktu. 
Sabahta erkenden kalk işe gel. :(
Uykum var benim yaaa uykummmmmm :(
Görseldeki çiçekleride ben şubat ayında ekmiştim. Büyümeye başladılar. Bizim balkona bahar geldi anlayacağınız :)

2 Nisan 2015 Perşembe

İŞLER, GÜÇLER, DERSLER, SINAVLAR!!! YORGUNUM YORGUUUUUN....

Veeeee geldim. Ne günlerdi valla. Koşturmaktan uyumaya dahi vaktim yoktu. :(
Anlatmaya başlıyorum. Hazır mısınız :)

21 Martta kursum başladı. Ne kursu diye soran olursa hemmen söyleyim. Tehlikeli Madde güvenlik Danımanlığı.

10 günlük bi kurstu. Hafta içine gelen günlerde 4 de başlayıp akşam 9 da bitiyordu. Hafta sonu ise sabah 9 dan 4'e kadar. :( İki haftasonum gümledi.

Kursa ikiz kız kardeşlerim ve üniversiten iki sınıf arkadaşımla birlikte gittik. Arkadaşlarımın bi tanesi Soma'dan geldi. Orda gitseydi derseniz gidemiyor maalesef. Daha bu eğitimi veren kursların sayısı çok az Konya'da tek yer mesela. 

Arkadaşım rahatsızlandığı için annesi ile birlikte geldiler Soma'dan. Bizde kaldılar. Onların geldiği günün ertesi kalktık kahvaltı yaptık derken eski evdeki bi komşumuz çat kapı geldi. Arkadaşım, annesi, annem, gelen eski komşumuz otururken bi zil daha çaldı. AAA amcam ve yengem geldiler. Onlarla da oturduk derken bizim kurs zamanımız geldi. Kursa gittik. Kurs dönüşü kursa beraber gittiğimiz diğer arkadaşım, eşi, çocukları ve eşinin babannesi geldiler yemeğe. En son yorgunluktan ayaklarımın altı sızlıyor, gözlerim kapanıyordu. :) Annecim benim yaptığı yemekleri göreydiniz en büyük tencerelerde yapmış.
 
Ondan sonraki günler de bunlara benzer geçti. Kurs çok yorucuydu. O sınava gelince iki kitap var toplamda yaklaşık olarak 1200 sayfa falan. Sınavda 40 soru soruyorlar. 3 saat süre veriyorlar. O iki kitap serbest sınavda. Ama sınavdaki başarı oranı sizce kaç? Söylüyorum %18!!! Ulaştırma Bakanlığı nasıl zor soruyorsa artık. Bi sorunun cevabı için kitapta 50 yere bakıyorsun !!!

Neyse işte öyle kurs süresi boyunca 3 ten önce yatmadım. Hem kursta anlatılan dersleri anlayabilmek için hem de arkadaşlarla laklak yapmaktan :)

Şimdi kurs bitti. Azcık normale döndüm. Nisanın 25inde sınav var inşaallah geçeriz :)

Amaaa işlerde de bizim en yoğun ayımız nisandır. Kurumlara verilmesi gereken yıllık evraklarımız var şimdi de onun yoğunluğu başladı. Hadi hayırlısı bakalım...